From Guy's Perspective: Complicated Shawl and Simple Shawl

Wednesday, 8 June 2011 at 20:47
Assalamualaikum.



Hello. Ya, aku tahu. This is my first post. Take your time untuk drop any comments yang membina. Kalau nak kritik pun boleh, tapi silalah jaga bahasa anda. Tak perlu untuk memaki orang tak tentu pasal. Bahasa mencerminkan bangsa guys.

 
Ok,  macam yang korang semua tahu, shawl sekarang memang antara latest fashion for girlsss. Tak dinafikan kalau korang pergi even ke pasar malam, paling kurang mesti ada sepuluh girls yang pakai shawl. And kalau korang tengok jugak dalam sepuluh girls yang pakai shawl tu, mesti ada sepuluh cara lilit shawl yg berbeza. Ok fine ada girls yang pakai cara lilit yang sama. But who cares? Macam la aku nak belek shawl diaorang punya cara lilit. Membazir masa, tenaga, masa, tenaga, bla bla bla…


Aku tau tiada istilah complicated shawl dan simple shawl. Tapi korang anggaplah complicated shawl tu cara lilitannya berbelit-belit dan yang simple shawl is, yeah, simpler one, less berbelit-belit.


Complicated shawl



Yeah, aku perasan yang ini memang shawl style yg amat digemari girls sekalian. Tak tahu la aku apa yang bestnya lilit shawl macam nak bungkus ketupat ni. Seriously, aku tengok shawl yang melilit merata kat leher korang tu memang macam ketupat. And jangan marah kat aku if aku orang yang pertama gelak kat girls yang tercekik leher disebabkan shawl korang. Aku tak kata yang aku anti kat girls yang pakai shawl berbelit-belit ni, aku bukan ada hak pun nak halang korang daripada pakai shawl tu, macam la aku ni pakwe korang ye tak? Aku tau, korang lagi mementingkan cakap pakwe korang daripada cakap mak pak korang, macam la aku tak tau. Tapi aku baik, anak mithali ni. Dengar cakap mak ayah. Ehem. Korang x panas ke lilit shawl merata-rata tu? Apa? Lemak korang nipis? Ye la tu, masuk bakul angkat sendiri.



Simple shawl



Girls yang pakai simple shawl boleh dikatakan kaum minoriti di dalam dunia perempuan yang pakai shawl. Sikit sangat yang pakai simple shawl ni. Even kalau aku pergi mall mana-mana pun, ada la dalam sorang yang pakai simple shawl dalam mall yang selalunya dibanjiri girls untuk shopping dan menghabiskan duit pakwe sekalian. Kesian pakwe korang. Dah la kena jadi kuli bawak shopping bags, dah tu kena belanja awek pulak. Awek yang shopping ikut keperluan tak apa la, kalau dapat awek yang saja-saja beli pakaian nak buat koleksi peribadi then tak pernah pakai, tak ke membazir? Daripada korang membazir, baik korang sedekah masjid ke, tabung kebajikan ke, kan lagi elok. Dapat pahala lagi.


Okay, balik ke pangkal jalan. Ehem. So daripada perlian yg aku fire kat korang ni jelaslah bahawa most of guys tak suka fashion shawl yg lilit mcm bungkus ketupat tu. Tapi kan, kalau yang simple shawl punya, that girl is superbly cute you know. Not kidding. Aku pun boleh terpikat tau. Eh eh tak, mana ada terpikat, maybe tergoda. Eh eh tak, tak ada apa-apa pun, saja ja nak melawak dengan korang. HAHA.


p/s: Shawl dengan tudung biasa mana mahal lagi? Aku ni bukan amek berat sangat pun pasal girls punya stuff ni.



6 comments

  1. hmm, tdung biasa mhl lg kot. *ak pn tk pnh beli shawl :)
    still, good post for your beginning!

  2. Mr. A Says:

    thanks far :)

  3. Orange Says:

    Hahah. ur doin quite well for a first post. not bad. keep it up :D

    p/s : new blogger too. check out my blog n if u dun mind tell me wat i can improve :)

  4. Mr. A Says:

    thanks :)

  5. Berapi punya post haha. Yahh, aku girlsss juga tapi aku tak minat shawl. Setuju bulat bulat dengan hang.

  6. HAHA. Saja nak melawak dengan kaum ng Saff. No hard feelings :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...